English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

1 Posts

10-12-2018

RU

1 Signins

19 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎10-12-2018
  • Location: RU
  • Views: 19
  • Message 1 of 3

T470S: Web camera stops working after 2-3 seconds

2018-10-12, 9:12 AM

Hi,

 

Recently I did a Windows reset on my T470s using the built-in recovery procedure. I installed all the updates, drivers, etc., using the Lenovo update tool and Windows Update.

 

But after the reinstall, my web camera suddenly stopped working. Every time I start a desktop application or open a website that uses the camera, it works for 1-2 seconds, but after that, the image freezes, and the green light near the camera goes out.

 

I can see the camera in the Device Manager (Cameras / Integrated Camera). It shows me that it has the latest driver available (Realtek 10.0.16299.20023).

 

Camera Privacy Mode in Lenovo Vantage is turned off.

 

The camera worked perfectly well from the factory before the Windows reset.

 

Model: T470s, serial number: ********, product number: 20HF003QUS.

 

Any help would be much appreciated.

 

Moderator note: serial number removed to prevent abuse.

Reply
Options

1 Posts

11-30-2018

FR

2 Signins

13 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎11-30-2018
  • Location: FR
  • Views: 13
  • Message 2 of 3

Re: T470S: Web camera stops working after 2-3 seconds

2018-11-30, 16:24 PM

Hello dropsonic,

 

Did you find a solution? I encounter the same issue on my L470 ... As soon as I am using an app that needs my cam (Hangouts, Camera, Appear.in, etc ...) the green light appears for a very short time (it takes a snapshot) and then blackout ... Can't do anything with it. I spend the day, installing and uinstalling stuff for Windows or from Lenovo. I don't know how to make it work again?

 

Two weeks again, everything was fine. Very strange.

 

Cheers,

Reply
Options

1 Posts

04-13-2019

US

1 Signins

13 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎04-13-2019
  • Location: US
  • Views: 13
  • Message 3 of 3

Re: T470S: Web camera stops working after 2-3 seconds

2019-04-13, 18:18 PM

It works with me by 1) uninstalling the webcam driver, 2) restarting the laptop. Windows will automatically reinstall the driver, and it works just fine. Hope it would help!

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save