Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

6 Posts

03-28-2010

USA

62 Signins

925 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎03-28-2010
  • Location: USA
  • Views: 925
  • Message 1 of 5

T500, XP, audio problem, microphone, machine type: 2081, model type: CTO

2010-03-28, 21:51 PM

Hello,

Microphone quit working.  Seems to be a software/driver issue. 

The ThinkPad is fully updated (e.g: both Microsoft and ThnikVantage) .

Microphone test (e.g: trying to record) results in no voice.

Video is operting well.  Also can hear well any calling party bu they cannot hear me.

Please help/advise.

Thanks, G

Reply
Options

6 Posts

03-28-2010

USA

62 Signins

925 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎03-28-2010
  • Location: USA
  • Views: 925
  • Message 2 of 5

Re: T500, XP, audio problem, microphone, machine type: 2081, model type: CTO

2010-04-03, 6:56 AM

Just an add-on to my earlier posting;

 

An external microphone is working well. 

Problem is only with the internal mic.

Seems to be related to recent Lenovo updates.

Reinstalling the "Conexant HD Audio input" didn't resolve the problem.

 

Any help?

Thanks,

G

Reply
Options

3 Posts

02-09-2009

United States of America

18 Signins

201 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎02-09-2009
  • Location: United States of America
  • Views: 201
  • Message 3 of 5

Re: T500, XP, audio problem, microphone, machine type: 2081, model type: CTO

2010-04-14, 22:30 PM

I have the same problem.

 

Can anyone give any help with this.

 

DFCD

Reply
Options

3 Posts

02-09-2009

United States of America

18 Signins

201 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎02-09-2009
  • Location: United States of America
  • Views: 201
  • Message 4 of 5

Re: T500, XP, audio problem, microphone, machine type: 2081, model type: CTO

2010-04-25, 22:04 PM

Fix my problem.

I found that the "Select" box not checked

In the Control panel->Sounds and Audio Devices,

Selected Audio tab in the Sounds and Audio Devices Properties

Selected Volume for the Sound recording Device ("Conexant HD Audio input")

The window that pops up has the "Seect" box.  Cheked it and the buiultin microphone now works.

 

I logged off this use and onto a different one.  Select flag was still on and mic worked.

Shudown then reboot next day and the flag was off again.

So my problem is some mysterious thing is turning off "Select".

 

Reply
Options

3 Posts

02-09-2009

United States of America

18 Signins

201 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎02-09-2009
  • Location: United States of America
  • Views: 201
  • Message 5 of 5

Re: T500, XP, audio problem, microphone, machine type: 2081, model type: CTO

2010-04-27, 1:25 AM

It is SKYPE turning off the "Select" box in microphone properties.

When I QUIT Skype it turns off te "Select".

If I turn off the option in Skype which does "automatically adjust microphone settings", then the problem goes away.

 

I had one userid's Skype settings "automatic" and the other without.

This made it "mysterious".

 

 

 

 

 

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms