Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad; T61 and prior T series plus Other Legacy ThinkPads
All Forum Topics
Options

4 Posts

05-08-2011

Cookeville, TN

4 Signins

86 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎05-08-2011
  • Location: Cookeville, TN
  • Views: 86
  • Message 1 of 7

T60 ac adaptor plugged/unplugged alarm keeps sounding.

2011-05-08, 21:56 PM

Hello All,

 

My T60 has recently started beeping once or twice every second, like the ac adaptor has been unplugged, and then plugged back in. When the laptop beeps, the AC adaptor LED on the faceplate blinks, and the LCD backlight will briefly dim. There are periods where it's fine, and doesn't exhibit the problem (for no longer than an hour), but I've never been able to track down what exactly is causing it. I've tried holding the jack from the power supply to the laptop in place, straightening out the psu cables, all in vain. In order for my laptop to be useable, I've had to go in and turn off the alarm sound and all the power management settings in the BIOS.

 

Has anyone experienced similar problems with their T60? Is this the sign of a failing power supply, or worse?

 

Thanks.

Reply
Options

21115 Posts

12-20-2008

Australia, Melbourne

20622 Signins

444194 Page Views

  • Posts: 21115
  • Registered: ‎12-20-2008
  • Location: Australia, Melbourne
  • Views: 444194
  • Message 2 of 7

Re: T60 ac adaptor plugged/unplugged alarm keeps sounding.

2011-05-08, 23:57 PM
What if you run the laptop with no battery.
Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Reply
Options

4 Posts

05-08-2011

Cookeville, TN

4 Signins

86 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎05-08-2011
  • Location: Cookeville, TN
  • Views: 86
  • Message 3 of 7

Re: T60 ac adaptor plugged/unplugged alarm keeps sounding.

2011-05-09, 0:29 AM

 


wrote:
What if you run the laptop with no battery.

 

When I run the laptop without a battery, the AC adaptor LED will blink, causing it to power down almost instantly at the lenovo bootsplash.

Reply
Options

21115 Posts

12-20-2008

Australia, Melbourne

20622 Signins

444194 Page Views

  • Posts: 21115
  • Registered: ‎12-20-2008
  • Location: Australia, Melbourne
  • Views: 444194
  • Message 4 of 7

Re: T60 ac adaptor plugged/unplugged alarm keeps sounding.

2011-05-09, 3:48 AM
so this occur in bios menu too? have you ever dropped the laptop or spilled any liquid on the laptop before?

Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Reply
Options

4 Posts

05-08-2011

Cookeville, TN

4 Signins

86 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎05-08-2011
  • Location: Cookeville, TN
  • Views: 86
  • Message 5 of 7

Re: T60 ac adaptor plugged/unplugged alarm keeps sounding.

2011-05-09, 4:26 AM

 


wrote:
so this occur in bios menu too? have you ever dropped the laptop or spilled any liquid on the laptop before?


Yes, it occurs in the BIOS. And no, I haven't dropped the laptop or spilled any liquid on it. I (ab)use it quite a lot doing development/3d modeling/gaming on it, and it's almost constantly under load when it's on (sometimes for 8+ hours), so I'm thinking that I may have just over exerted my power supply. I'm just hoping the issue lies with the PSU and not something on the board :smileysad: .

 

Reply
Options

21115 Posts

12-20-2008

Australia, Melbourne

20622 Signins

444194 Page Views

  • Posts: 21115
  • Registered: ‎12-20-2008
  • Location: Australia, Melbourne
  • Views: 444194
  • Message 6 of 7

Re: T60 ac adaptor plugged/unplugged alarm keeps sounding.

2011-05-09, 4:44 AM
well you could try a new power supply and see whether that solves your problem.

Also, which GPU and CPU model do you have?
Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Reply
Options

1 Posts

02-11-2010

brisbane, australia

4 Signins

16 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎02-11-2010
  • Location: brisbane, australia
  • Views: 16
  • Message 7 of 7

Re: T60 ac adaptor plugged/unplugged alarm keeps sounding.

2012-11-20, 2:24 AM

yes. i have the exact same problem. ihave two lenovo s10. started with one power supply About 6 months back. now rthe other powersupply is doing the same. tried everything but can't work out where the problem lies.

have ordered a new power supply and will see

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms