Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad; T61 and prior T series plus Other Legacy ThinkPads
All Forum Topics
Options

15 Posts

01-08-2009

Levittown, NY

20 Signins

178 Page Views

  • Posts: 15
  • Registered: ‎01-08-2009
  • Location: Levittown, NY
  • Views: 178
  • Message 1 of 4

(Z61m) Speaker Feedback.

2009-07-20, 7:33 AM

My Z61m (9450-35U) is getting feedback that sounds like an old hard disk seek sound that last for around a second then goes away for 2 - 4 seconds, and reaccurs as such. The sound level of this issue obeys by the volume level as set by the windows software volume level control, it's alot more noticable when I plugin my headphones.

 

Any help would be appricated.

Reply
Options

21115 Posts

12-20-2008

Australia, Melbourne

20622 Signins

444194 Page Views

  • Posts: 21115
  • Registered: ‎12-20-2008
  • Location: Australia, Melbourne
  • Views: 444194
  • Message 2 of 4

Re: (Z61m) Speaker Feedback.

2009-07-20, 10:01 AM
do you have the mic on?
Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Reply
Options

15 Posts

01-08-2009

Levittown, NY

20 Signins

178 Page Views

  • Posts: 15
  • Registered: ‎01-08-2009
  • Location: Levittown, NY
  • Views: 178
  • Message 3 of 4

Re: (Z61m) Speaker Feedback.

2009-07-27, 6:43 AM
No, I don't have the microphone active. I'm not hearing any feedback from the microphone it's self. Like the sound of my keyboard clicks or anything like that, as I would when I do video conferencing the the other person is using there speakers and a microphone. I don't hear anything like that. It really does sound like a higher pitched hard drive seek and it's constant, and the interval sounds regular.
Reply
Options

1 Posts

08-24-2010

UK

2 Signins

39 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎08-24-2010
  • Location: UK
  • Views: 39
  • Message 4 of 4

Re: (Z61m) Speaker Feedback.

2010-08-24, 13:50 PM

I have an identical issue on a ThinkPad T410 2537-E49 running XP.  I have updated he drivers, to no avail.

I am convinced I heard the noise even when the mute button was pressed, but will certainly monitor this after the above statement. Update: The noise occurs even when the system volume is muted in the volume properties.  Therfore the speaker or "component" is triggering the noise.

 

Also the issue occurs when docked (why wouldn't it I guess).

 

I agree that it sounds like an old disk head seek/park noise, but mine is followed by a very short blip/bleep.

 

No mike, no webcams.  Everything is stock Lenovo (company build), but using XP instead of W7.  Incidentally, I am asking for the WIN 7 build to be put on the lappie as a test to see if the issue is still there.

 

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms