Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Ctrl-Alt-Del
Posts: 17
Registered: ‎05-18-2008
Location: Michigan
Message 1 of 7 (332 Views)

Lenovo programs not loading at start

All of the Lenove Thinkvantage programs are no longer loading at startup.  (T61, XPSP3)

 

Would it be best if I just downloaded the Lenovo software from the site and then installed it.

 

Any help would be appreciated.

 

They're still on the drive, they were not removed, they do not launch at start.

Microsoft MVP Contributor
Posts: 21,009
Registered: ‎12-19-2008
Location: Australia, Melbourne
Message 2 of 7 (309 Views)

Re: Lenovo programs not loading at start

go into start, search and type in 'msconfig' (or press Windows key + R and then type in msconfig), ensure that the Thinkvantage programs are disabled by accident in the 'startup' tab.

Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Ctrl-Alt-Del
Posts: 17
Registered: ‎05-18-2008
Location: Michigan
Message 3 of 7 (281 Views)

Re: Lenovo programs not loading at start

They are not even listed in the startup tab.
Microsoft MVP Contributor
Posts: 21,009
Registered: ‎12-19-2008
Location: Australia, Melbourne
Message 4 of 7 (263 Views)

Re: Lenovo programs not loading at start

So did you do anything prior to this problem coming up? i.e. installed some softwares or updates?

and what is the full model/type number of your machine? xxxx-xxx
Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Ctrl-Alt-Del
Posts: 17
Registered: ‎05-18-2008
Location: Michigan
Message 5 of 7 (235 Views)

Re: Lenovo programs not loading at start

Sorry it's taken a while to get back to you,  family Business

 

T61 - 6459-CT0

 

XP SP3

 

Recently removed Office 2003 and installed Office 2007,  Plus afterwards downloaded about a year's worth of Windows and security updates.  The Thinkvantage software is still on the HD,

 

Here's what happens at startup.

 

Boots as normal, but when system starts, none of the Lenovo software is running

 

The Track point blue bar doesn't work, until I manually go to the mouse properties of the computer and disable and then re-enable the track point and UltraNav pad.

 

Access Connections or the Wireless Monitor do not load.  I have to use Windows to manage my wireless connections.

 

The Power management program doesn't load

 

EZ Eject doesn't load

 

The Blue Thinkvage button doesn't work,  I have to go to the Thinkvantage menu in the programs menu.

 

I've tried reinstalling the programs but it still doesn't load any of them at Start.

Ctrl-Alt-Del
Posts: 17
Registered: ‎05-18-2008
Location: Michigan
Message 6 of 7 (230 Views)

Re: Lenovo programs not loading at start

I also have to add that AVG antivirus no longer loads at start either, I have to start it manually after startup.
Microsoft MVP Contributor
Posts: 21,009
Registered: ‎12-19-2008
Location: Australia, Melbourne
Message 7 of 7 (217 Views)

Re: Lenovo programs not loading at start

i think at this point it would be more productive for you to reinstall the OS from scratch.
Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Top Kudoed Authors