Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Fanfold Paper
Posts: 10
Registered: ‎01-16-2009
Location: California, USA
Message 21 of 28 (10,896 Views)

Re: T60 no audio; no HDA audio bus driver

I performed the manual install. It appeared to be the best bet to get around the SP version dilemma. Again, thanks for supplying the brainpower to get this done; it is appreciated.

Posts: 151
Registered: ‎12-16-2008
Location: canada
Message 22 of 28 (10,822 Views)

Re: T60 no audio; no HDA audio bus driver

you're welcome... pay it forward, as they say.  cheers
What's DOS?
Posts: 1
Registered: ‎08-22-2009
Location: Switzerland
Message 23 of 28 (9,870 Views)

Re: T60 no audio; no HDA audio bus driver



I have the same problem with Windows Seven RC1.


The manual install does not work on Windows 7.


No audio yet :-(


Any idea ?


All seems ok, device installed, system says device working properly, but no audio out.

What's DOS?
Posts: 2
Registered: ‎02-16-2010
Location: Washington DC
Message 24 of 28 (9,445 Views)

Re: T60 no audio; no HDA audio bus driver

  • Went to
  • Downloaded proper audio driver for my laptop (T60):
  • Extracted it to: C:\Drivers\Win\Audio\
    (meaning double clicked and pointed to save to this location)
  • And ran the following file: C:\Drivers\Win\Audio\SETUP.EXE
    (Double click on setup.exe)
    *NOTE* - Sound started working for me here.  It did not for my co-worker.  My co-worker resolved the issue by following the additional steps!

  • Chose uninstall
  • Reboot machine
  • Ran C:\Drivers\Win\Audio\SETUP.EXE
  • Chose install
  • Voila problem solved (do not use “update driver” feature in Windows)
What's DOS?
Posts: 2
Registered: ‎10-12-2011
Location: Netherlands
Message 25 of 28 (7,730 Views)

Re: T60 no audio; no HDA audio bus driver


i found this thread on a problem that almost identical to mine

i tried all the steps listed but i get slightly different results and therefor cant progress

Can anybody help me through this ?

Would be much appreciated



Posts: 2,491
Topics: 20
Kudos: 429
Solutions: 197
Registered: ‎12-01-2007
Location: US
Message 26 of 28 (7,708 Views)

Re: T60 no audio; no HDA audio bus driver



You might want to start a new message thread explaining the problem you are experiencing.  Be sure include important information like your machine type (it should be on a label on the bottom of the ThinkPad and say something like 1234-ABC), operating system version (including service pack level) and what you have done so far to troubleshoot the issue. With that information, other members will be able to begin assisting you in troubleshooting the issue.




Aryeh Goretsky


I am a volunteer and neither a Lenovo nor a Microsoft employee.

P50 (20EN-*)S230u (3347-4HU)T23 (2648-LU7)T42 (2378-R4U)T43p (2678-H7U)T61p (6459-CTO)W510 (4318-CTO)W530 (2441-4R3)W530 (2441-4R3)X100e (3508-CTO)X120e (0596-CTO)X220 (4286-CTO)X250 (20CM-*)

  Deutsche Community   Comunidad en Español Русскоязычное Сообщество
Paper Tape
Posts: 4
Registered: ‎01-12-2012
Location: Italy
Message 27 of 28 (6,995 Views)

Re: T60 no audio; no HDA audio bus driver

Hi kowwin. I followed your instructions and I started audio in my T60 that doesn't work propely after the win7 upgrade. Thank you very much and I apreciated thera are people like you that enjoy to help peole unknow. Have a nice day and sorry for my english;-)
Blue Screen Again
Posts: 30
Registered: ‎04-18-2014
Location: USA
Message 28 of 28 (1,263 Views)

extracting HDA drivers from common files when you don't have PCI device or other devices listed

[ Edited ]

techcafe wrote:

go to device manager,

locate the PCI device under Other devices right-click, update driver, click install from list or specific location,

then browse to the commonfiles folder where you just extracted the HDA drivers, and

press Next.


I followed all your instrcutions up to this point, I'm stuck. What should I do now?

I didn't see PCI device or Other devices under device manager. My Soundmax has been uninstalled maybe that's why? (Soundmax won't install because of "HDA audio not installed error", even HDA audio driver though it has been installed)


Thank you.


I downloaded the Common XP Console anyway for XP sp3, X31 Thinkpad

Top Kudoed Authors
User Kudos Count