Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Welcome to the Lenovo Community

Welcome to the Forums!

Welcome to Lenovo's Peer-to-Peer Discussion Community!
Please note our guidelines. How to register and login and Community FAQs.
Shape the Future of PCs

Help Lenovo Shape the Future of PCs

Take the ownership survey. Share your ideas with our product team
Community Spotlight

Visit the Lenovo Blogs!

Check out the ThinkPad Time Machine
Visit the Community Spotlight Blog
Windows  10

Are you ready for Windows 10?

Get to know Windows 10
Visit the Windows 10 Support Center
Reply
Ctrl-Alt-Del
Posts: 5
Registered: ‎01-01-2012
Location: Canberra
0 Kudos

Issues with sound subsystem

I would like to bump what appears to be a known problem, found here: http://forum.lenovo.com/t5/ThinkPad-slate-tablets/audio-sound-failure-on-my-TPT/td-p/559439

 

It appears that I have an issue with the sound subsystem hanging because it affects a number of applications and is not resolved until a reboot.  Even then, several reboots may be required. It appears that _something_ hangs the sound or media player service and then various apps that subsequently use sound will also hang.

 

Apps affected include:

BeyondPod (Hangs and gets FC message at startup or if it starts up then will eventually hang if left open but not playing)

xConstruction (reliably hangs every time sound is played, works fine if apps is configured not to use sound)

Camera (!) (Either hangs on startup, or crashes when it plays the camera 'click' sound)

Youtube in browser. (because I have ROW build and don't have youTube App, a total **bleep**.)

 

All of these apps work fine on my HTC android device.

 

I'm not going to list all apps on the machine since this behaviour has been consisent out of the box.

Build: ThinkPadTablet_A310_02_0037_0074_ROW

 

Has anyone seen whether there has been any resolution to this? As far as I'm concerned, having to reset my tablet just to play podcasts makes it totally not fit for purpose.

Punch Card
Posts: 13
Registered: ‎10-19-2011
Location: Portland, Oregon
0 Kudos

Re: Issues with sound subsystem

I have this issue as well.  I am unable to listen to any podcasts. I've tried Podkicker, BeyondPod, and Listen.  At first I thought it was the podcast I liked but I tried random podcasts and I can't get any of them to work. 

 

I need my Tolkien Professor podcasts dangit!

 

Smiley Mad

802.11n
Posts: 560
Registered: ‎09-29-2011
Location: * Alemania
0 Kudos

Re: Issues with sound subsystem

Here too.
Had no time to search for the reason, thought of an app or media service.
____Pen fixed? Smiley Sad____ Brightness Fixed Smiley Happy, Backup? Root neededSmiley Indifferent__LenovoappshopSmiley Sad_____
______(Did you know that you can form " no love " out of "lenovo" ?)________
http://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-slate-tablets/Loving-the-Tablet/td-p/716089



SCSI Port
Posts: 94
Registered: ‎08-24-2011
Location: Waukesha, WI
0 Kudos

Re: Issues with sound subsystem

Do you have or have you tried Pocket Casts? I use it on my phone is really solid for me. I don't have my TPT with me, but will install when I get home and report back.
Highlighted
Core Memory
Posts: 23
Registered: ‎09-23-2011
Location: Germany
0 Kudos

Re: Issues with sound subsystem


sean_nwfs wrote:

I have this issue as well.  I am unable to listen to any podcasts. I've tried Podkicker, BeyondPod, and Listen.  At first I thought it was the podcast I liked but I tried random podcasts and I can't get any of them to work. 

 

I need my Tolkien Professor podcasts dangit!

 

Smiley Mad


Same problems here ... there are some threads to this problem but there was never found a real solution.

 

For me uninstalling all arcsoft media related apps brought me a few steps forward. Now BeyondPod and GoggleMusic are running more or less stable ... sometimes they stop working, then i have to reboot until next stop ...

 

The problem seems to be, that all apps which use the HW routines are affected. You can check it with MX Video Player. Same problem with MX Video Player in HW mode, but in SW mode no problem, even when GoogleMusic and BeyoundPod are hanging / not playing.

 

Jpmmuc.