Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Welcome to the Lenovo Community

Welcome to the Forums!

Welcome to Lenovo's Peer-to-Peer Discussion Community!
Please note our guidelines. How to register and login and Community FAQs.
Shape the Future of PCs

Help Lenovo Shape the Future of PCs

Take the ownership survey. Share your ideas with our product team
Community Spotlight

Visit the Lenovo Blogs!

Check out the ThinkPad Time Machine
Visit the Community Spotlight Blog
Windows  10

Are you ready for Windows 10?

Get to know Windows 10
Visit the Windows 10 Support Center
Reply
Highlighted
Punch Card
Posts: 26
Registered: ‎11-27-2011
Location: Romania
0 Kudos

Re: OTA2 fix list

[ Edited ]

pghFL wrote:
Do you have 3G? Turn off 3G, wifi, etc.,clear any AGPS data, and see if yous still get a quick lock. Some still do, but those of us without 3G and even some with 3G are having problems getting a lock

Good point, I do have 3G. I will test this evening if I will still be able to get a lock without any data connection.

WWAN
Posts: 1,773
Registered: ‎08-17-2011
Location: USA
0 Kudos

Re: OTA2 fix list

You can use GPS Test from the market to clear your AGPS data for testing purposes. Please post your outcome.
===================
Don't get mad, get root.
3679CTO
Punch Card
Posts: 26
Registered: ‎11-27-2011
Location: Romania
0 Kudos

Re: OTA2 fix list


pghFL wrote:
You can use GPS Test from the market to clear your AGPS data for testing purposes. Please post your outcome.

Hi,

 

You were right 100%. Unfortunately, since here it is snowing pretty bad, Smiley Happy I had to test inside, near a window, so the tests might not be very accurate.

 

After deleting the GPS data and turned off 3G and WiFi:

- TPT no satellites visible after 10 minutes

- DHD connected to 5 out of 5 satellites after 10 minutes but still not getting a fix ?!?

 

After turning back on 3G and WiFi and re-downloading GPS data:

- TPT connected to 0 out of 2 satellites after 10 minutes

- DHD got a fix in less than 2 minutes using only 4 satellites ?!?

 

 

 

WWAN
Posts: 1,773
Registered: ‎08-17-2011
Location: USA
0 Kudos

Re: OTA2 fix list

Welcome to the club, sadly. Smiley Sad Hopefully we'll get a fix soon. It's been a while.
===================
Don't get mad, get root.
3679CTO
Token Ring
Posts: 108
Registered: ‎06-30-2010
Location: Juneau, Alaska
0 Kudos

Re: OTA2 fix list

So, did they mean a different January 24th for OTA2?

I was looking forward to a system update with some juice.
WWAN
Posts: 1,773
Registered: ‎08-17-2011
Location: USA
0 Kudos

Re: OTA2 fix list

No. Not originally, but now that there's a root exploit, I'm sure the programmers have been sent back to the code. :-/

I'm not going take OTA2 anyway until it's been verified not to break or prevent root.
===================
Don't get mad, get root.
3679CTO
Serial Port
Posts: 34
Registered: ‎08-24-2011
Location: Indian, USA
0 Kudos

Re: OTA2 fix list

Anyone got issue with Youtube?

My youtube won't work and stay at 'bufferring'  unless reboot the TPT.

Later, it happens again.......

SCSI Port
Posts: 64
Registered: ‎09-19-2011
Location: Raleigh, NC - United States
0 Kudos

Re: OTA2 fix list

Once again, the proper GPS.conf NTP_Server configuration for a US_Build TPT is as follows:

For the United States

At a minimum: NTP_SERVER=north-america.pool.ntp.org

Or even better/more accurate:
NTP_SERVER=0.us.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.us.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.us.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.us.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.north-america.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.north-america.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.north-america.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.north-america.pool.ntp.org
HDMI
Posts: 140
Registered: ‎09-13-2011
Location: Deutschland
0 Kudos

Re: OTA2 fix list

hey, would be great if anybody could post such a list for WE (germany) - maybe even in the GPS Bug post?

 

i'm using the us list at the moment and it still works (better than before).

SCSI Port
Posts: 125
Registered: ‎11-11-2011
Location: Norway
0 Kudos

Re: OTA2 fix list

[ Edited ]

mpad wrote:

hey, would be great if anybody could post such a list for WE (germany) - maybe even in the GPS Bug post?

 

i'm using the us list at the moment and it still works (better than before).


Try here: http://www.pool.ntp.org/zone/europe

 

I guess this would be something like:

 

 NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org   

 NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org   

NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org   

NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.org  

TPT 64GB 3G - 18382DG - 00132_WE
Laptop X200
Laptop X41