cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
inputrequired
Paper Tape
Posts: 2
Registered: ‎06-04-2014
Location: United States
Views: 4,117
Message 1 of 10

2014 X1 Carbon: Ethernet dongle stopped working

Couldn't find anything by searching, so hopefully somebody could help:

 

I have a 2014 X1 Carbon (Gen 2) and my ethernet dongle stopped working this morning.

It worked fine for the past 3 weeks but after rebooting this morning i can't get to get access to the network via the ethernet port anymore.

The port's activity lights don't light up and a network connection is never recognized.

 

I have checked the Device Manager and verified that I have the latest drivers (12.11.77.1  for Intel I218-LM), and made sure that the Power Settings do not allow the port to go to sleep.

I have also tried 3 different ethernet dongles, all behaving the same way.

 

I was able to use a USB-to-Ethernet dongle to get access with a ethernet cable, but that's not an ideal solution.

Is my port just dead? I don't see any visible damage, or loose connectors. 

Any thoughts on what to inspect next? 

Retired Support Specialist
Posts: 3,015
Registered: ‎03-14-2014
Location: Bangalore
Views: 4,076
Message 2 of 10

Re: 2014 X1 Carbon: Ethernet dongle stopped working

Hi Inputrequired,

 

Welcome to Lenovo Community!

 

We understood that you are facing the issue with Ethernet port on your ThinkPad X1 Carbon.

 

Please check uninstalling the Ethernet driver from device manager.

Check booting the system with safe mode with networking.

 

Hope this helps. 

 

Best regards,

Hemanth Kumar



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow @LenovoForums on Twitter!

inputrequired
Paper Tape
Posts: 2
Registered: ‎06-04-2014
Location: United States
Views: 4,063
Message 3 of 10

Re: 2014 X1 Carbon: Ethernet dongle stopped working

Thanks Hemanth, 

 

I've uninstalled/reinstalled/rebooted several times and it seems to finally work, thanks!

 

However, the link lights (amber/green LEDs) on the adapter don't light up.

Is there some setting that would cause this?

I've tried a couple different adapters, but none of them light up. But they all work now.

Retired Support Specialist
Posts: 3,015
Registered: ‎03-14-2014
Location: Bangalore
Views: 4,046
Message 4 of 10

Re: 2014 X1 Carbon: Ethernet dongle stopped working

Hi Inputrequired,

 

Thank you for the reply!

 

I am glad to know that the driver has installed successfully and it is working as expected, please let me know if the issue persists.

 

And regarding Ethernet port LED indication there is no setting for that, and it might be issue with hardware component, I suggest you to visit the service center for that.

 

Click here to open a link where you can select the country and get the exact contact support number. I’m sure they will be a great help.

 

Hope this helps. 

 

Best regards,

Hemanth Kumar



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow @LenovoForums on Twitter!

Retired Support Specialist
Posts: 3,015
Registered: ‎03-14-2014
Location: Bangalore
Views: 3,905
Message 5 of 10

Re: 2014 X1 Carbon: Ethernet dongle stopped working

Hi Inputrequired,
 
I am glad to know that your concern has been addressed. Please feel free to post in Lenovo Community Forums if you have any further queries!

 

Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!

 

Cheers!Smiley Happy

Hemanth Kumar



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow @LenovoForums on Twitter!

barry_lipsky
Fanfold Paper
Posts: 3
Registered: ‎01-01-2012
Location: NJ
Views: 2,802
Message 6 of 10

Re: 2014 X1 Carbon: Ethernet dongle stopped working

I have the same problem with my X1 Carbon (new). I can get the dongle to work but the LEDs never light up.  I tried my dongle on a friend's X1 Carbon (new) and the LEDs do light up.

Retired Support Specialist
Posts: 3,015
Registered: ‎03-14-2014
Location: Bangalore
Views: 2,798
Message 7 of 10

Re: 2014 X1 Carbon: Ethernet dongle stopped working

Hi Barry_lipsky,

 

Welcome to Lenovo Community!

 

  • Have you checked with all the USB port?
  • Is the drivers are up to date?
  • Please run ThinkVantage system update utility to update the latest drivers and application for your system.

Hope this helps!

 

Best regards,

Hemanth Kumar



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow @LenovoForums on Twitter!

barry_lipsky
Fanfold Paper
Posts: 3
Registered: ‎01-01-2012
Location: NJ
Views: 2,774
Message 8 of 10

Re: 2014 X1 Carbon: Ethernet dongle stopped working

Yes I absolutely have the latest drivers. 

Retired Support Specialist
Posts: 3,015
Registered: ‎03-14-2014
Location: Bangalore
Views: 2,744
Message 9 of 10

Re: 2014 X1 Carbon: Ethernet dongle stopped working

Hi Barry_lipsky,

 

Did you checked reinstalling the Operating System once.

 

Hope this helps!

 

Best regards,

Hemanth Kumar



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow @LenovoForums on Twitter!

DAE51D
Ctrl-Alt-Del
Posts: 9
Registered: ‎09-25-2014
Location: US
Views: 2,455
Message 10 of 10

Re: 2014 X1 Carbon: Ethernet dongle works but LED stopped working

I have the same issue where the actual dongle does in fact work, however the LEDs stopped working. I brought the dongle into a repair center and they tried it and no lights either. So they did a warranty replacement. I got the new sealed dongle today and it's exactly the same issue! What is going on? I am in Windows7 but if I dual boot into Windows8 the same thing happens. I have made sure that I'm not on WiFi either.

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors