English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: X Series Laptops
All Forum Topics
Options

2 Posts

06-06-2018

US

4 Signins

117 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎06-06-2018
  • Location: US
  • Views: 117
  • Message 1 of 3

X1 Carbon 6th gen Thunderbolt 3 not detecting external GPU

2019-10-16, 9:51 AM

Symptom: In the Thunderbolt software, nothing appears in the Port even I connect the GPU(aorus gaming box 1070). Nothing shows up in the system devices. GPU driver cannot detect the GPU. The same GPU and thunderbolt port worked a few months ago, but it is not working now. I can use the thunderbolt to charge, but it cannot detect the device. I am confident that there is no hardware damage during these months.

 

What I tried: Updated Thunderbolt firmware, software, checked power setting, checked BIOS, tried everything. Not working.

Solved! See the solution
Reply
Options

1815 Posts

08-02-2018

US

697 Signins

10126 Page Views

  • Posts: 1815
  • Registered: ‎08-02-2018
  • Location: US
  • Views: 10126
  • Message 2 of 3

Re: X1 Carbon 6th gen Thunderbolt 3 not detecting external GPU

2020-01-22, 18:02 PM

Hi Wentao1! Sorry for the delay. Just to makes sure everything is up to date, try running the update from the Vantage app and install all available updates especially the Thunderbolt software and firmware update. Check also for pending Windows updates. Let us know how it goes. 



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow us @LenovoSupport on Facebook and Twitter!

Reply
Options

2 Posts

06-06-2018

US

4 Signins

117 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎06-06-2018
  • Location: US
  • Views: 117
  • Message 3 of 3

Re: X1 Carbon 6th gen Thunderbolt 3 not detecting external GPU

2020-01-23, 0:55 AM

The solution is to disconnect the GPU as well as turn off its power and wait for 30mins.

It works after that.

It is pretty strange.

0 person found this solution to be helpful.

This helped me too

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save