English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: X Series Laptops
All Forum Topics
Options

6 Posts

07-29-2015

Longton, Lancashire

11 Signins

41 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎07-29-2015
  • Location: Longton, Lancashire
  • Views: 41
  • Message 1 of 15

X1 Carbon first gen - installed windows 10 both wifi and ethernet don't work

2015-07-30, 8:44 AM

I just upgraded from 8.1 to 10 - now neither my WiFi or Ethernet will work so I have no network.

When I plug the NIC dongle in it loads the driver but the device manager has an error   required further installation. 

The WiFi card (Intel Centrino Advanced N 6205) is listed in the device manager but it initially  requires further installation, now it says device not started. I've downloaded all the latest nic drivers from the lenovo support site n1gw201w_64 but no change. The USB Ethernet adapter appears to have started but no loights flash on the adapter using a known good cable/router.

 

Any suggestions gratefully received!  

H

Reply
Options

6080 Posts

10-29-2009

NC

17512 Signins

157060 Page Views

  • Posts: 6080
  • Registered: ‎10-29-2009
  • Location: NC
  • Views: 157060
  • Message 2 of 15

Re: X1 Carbon first gen - installed windows 10 both wifi and ethernet don't work

2015-07-30, 12:45 PM

We haven't seen this problem in our own testing but we have heard that Anti-virus, firewall, or security software could cause this.  Do you have any software like that installed?  Please try uninstalling it and see if this problem still happens.  Windows 10 requires Win10-specific versions of AV/firewall/security software.  Leaving your Win7 or Win8.1 versions of this software installed on Win10, will cause problems.

Reply
Options

6 Posts

07-29-2015

Longton, Lancashire

11 Signins

41 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎07-29-2015
  • Location: Longton, Lancashire
  • Views: 41
  • Message 3 of 15

Re: X1 Carbon first gen - installed windows 10 both wifi and ethernet don't work

2015-07-30, 12:53 PM

Thanks for the quick response. I did have anti virus but I uninstalled it before doing the upgrade. The Windows 10 AV works fine and I've done a scan.

The PC thinks it has no network cards (DOS says this if I try ipconfig).

The wifi driver fails to start (I can add the full errors if you need it), the wan driver looks OK but the lights don't flash on a known good cable.

I've ordered a usb wifi card that is w10 compatible in the hope this will get it going again.....

Apart from that it seems OK - there is one device that is unknown that' all......

Thanks again, H

Reply
Options

6 Posts

07-29-2015

Longton, Lancashire

11 Signins

41 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎07-29-2015
  • Location: Longton, Lancashire
  • Views: 41
  • Message 4 of 15

Re: X1 Carbon first gen - installed windows 10 both wifi and ethernet don't work

2015-08-03, 8:34 AM

New wifi card works fine on my windows 7 pc but in windows 10 is the same as the built in device. I rolled back to windows 8.1 ok and retried the update - same.

 

Reply
Options

4 Posts

08-03-2015

United States

9 Signins

73 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎08-03-2015
  • Location: United States
  • Views: 73
  • Message 5 of 15

Re: X1 Carbon first gen - installed windows 10 both wifi and ethernet don't work

2015-08-03, 10:53 AM

I am  also having the same isssue with my X1 (20BS).   I made a backup image of my HDD and downloaded all the windows 10 updates/drivers onto a usb-drive. Once i upgraded to Windows 10, updated the bios, and installed the nessary X1 Windows 10 drivers both my ethernet and wifi aren't being recognized by WIndows 10.     When I do restore my HDD from the backup back ot windows 8.1  everything works fine. 

Reply
Options

6 Posts

07-29-2015

Longton, Lancashire

11 Signins

41 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎07-29-2015
  • Location: Longton, Lancashire
  • Views: 41
  • Message 6 of 15

Re: X1 Carbon first gen - installed windows 10 both wifi and ethernet don't work

2015-08-03, 12:20 PM

I fixed the problem by reverting to Windows 8.1 and uninstalling all Cisco products including VPN. The upgrade then worked fine with both wifi and ethernet.

 

Reply
Options

4 Posts

08-03-2015

United States

9 Signins

73 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎08-03-2015
  • Location: United States
  • Views: 73
  • Message 7 of 15

Re: X1 Carbon first gen - installed windows 10 both wifi and ethernet don't work

2015-08-03, 12:42 PM
@R11PAG - did you do a clean install or just the upgrade ? I am also running a cisco-vpn . I'll give this a shot and hope it works .

Good find.
Reply
Options

7 Posts

08-03-2015

Israel

10 Signins

80 Page Views

  • Posts: 7
  • Registered: ‎08-03-2015
  • Location: Israel
  • Views: 80
  • Message 8 of 15

Re: X1 Carbon first gen - installed windows 10 both wifi and ethernet don't work

2015-08-03, 12:43 PM

Hi, any thoghts on similar issue on 2nd gen X1 (3460-2SG) that after Win 10 upgrade lost Mobile Network but has WiFi OK?

Looked for updated drivers but found none...

 

R. gagin

Reply
Options

6080 Posts

10-29-2009

NC

17512 Signins

157060 Page Views

  • Posts: 6080
  • Registered: ‎10-29-2009
  • Location: NC
  • Views: 157060
  • Message 9 of 15

Re: X1 Carbon first gen - installed windows 10 both wifi and ethernet don't work

2015-08-03, 12:56 PM

wrote:

Hi, any thoghts on similar issue on 2nd gen X1 (3460-2SG) that after Win 10 upgrade lost Mobile Network but has WiFi OK?

Looked for updated drivers but found none...

 

R. gagin


Do you mean WWAN using SIM card?

We heard this problem and tracking it over here:  https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-T400-T500-and-newer-T/T440s-WWAN-no-longer-working-on-Windows-10-Pro/td-p/2132332

Can you please post there if it is the same issue you are having?  Please include what model WWAN card you have, driver version, and whether you upgraded from Win7 or Win8.1  Please do not follow-up about WWAN issue here, please only post on the other thread in my link.  Thank you.

Reply
Options

7 Posts

08-03-2015

Israel

10 Signins

80 Page Views

  • Posts: 7
  • Registered: ‎08-03-2015
  • Location: Israel
  • Views: 80
  • Message 10 of 15

Re: X1 Carbon first gen - installed windows 10 both wifi and ethernet don't work

2015-08-03, 12:59 PM
will do. thnks
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save