Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted
802.11n
Posts: 681
Registered: ‎08-07-2010
Location: US
Message 1 of 7 (1,127 Views)

X220 WEI of 6.3

[ Edited ]

Just a clean Win7 OS install on my X220, and my WEI score is now 6.3:

 

 

(This is first try after boot on the 65W adapter with charged battery installed.)

John ~ ThinkPad T460p
[ Win8.1Pro64 | i5-6440HQ | 16GB | 1TB SSD | WQHD | 802.11ac | BT | Cam | FR ]
Guru
Posts: 529
Registered: ‎03-20-2011
Location: CA
Message 2 of 7 (1,122 Views)

Re: X220 WEI of 6.3!

What was it before?
---------------------
| X220 i7-2620M | 12.5" HD IPS | Intel 180GB SSD | Crucial 480GB mSATA SSD | 8GB DDR3 | Intel 7260 AC |
| X260 i7-6600U | 12.5" FHD IPS | Samsung 850Pro 1TB SSD | 16GB DDR4 | Intel 8260 AC |
802.11n
Posts: 681
Registered: ‎08-07-2010
Location: US
Message 3 of 7 (1,120 Views)

Re: X220 WEI of 6.3

[ Edited ]

HiVolt wrote:
What was it before?

6.1 (on 65W adapter with charged battery installed).

(6.4 on 90W adapter.)

John ~ ThinkPad T460p
[ Win8.1Pro64 | i5-6440HQ | 16GB | 1TB SSD | WQHD | 802.11ac | BT | Cam | FR ]
Guru
Posts: 529
Registered: ‎03-20-2011
Location: CA
Message 4 of 7 (1,110 Views)

Re: X220 WEI of 6.3!

Hmm. Mine has always been 6.3 on 65w adapter since one of the intel driver releases improved the performance.

Have new drivers come out?
---------------------
| X220 i7-2620M | 12.5" HD IPS | Intel 180GB SSD | Crucial 480GB mSATA SSD | 8GB DDR3 | Intel 7260 AC |
| X260 i7-6600U | 12.5" FHD IPS | Samsung 850Pro 1TB SSD | 16GB DDR4 | Intel 8260 AC |
Punch Card
Posts: 41
Registered: ‎11-27-2011
Location: WA, USA
Message 5 of 7 (1,097 Views)

Re: X220 WEI of 6.3!

I have a WEI 5.9 with the Hitachi 350GB 7200rpm.

I'm expecting that to improve to about 6.4 when I install the Samsung 830.

DaveG

X220/i5-2540M/3.3GHz/8GB/320GB/7200/Webcam /IPS/7Pro
802.11n
Posts: 267
Registered: ‎05-31-2011
Location: San Francisco
Message 6 of 7 (1,089 Views)

Re: X220 WEI of 6.3!


HiVolt wrote:
Hmm. Mine has always been 6.3 on 65w adapter since one of the intel driver releases improved the performance.

Same here. I'm running the factory Lenovo software (not a clean OS install).

802.11n
Posts: 681
Registered: ‎08-07-2010
Location: US
Message 7 of 7 (1,063 Views)

Re: X220 WEI of 6.3

[ Edited ]

RichardW wrote:

HiVolt wrote:
Hmm. Mine has always been 6.3 on 65w adapter since one of the intel driver releases improved the performance.

Same here. I'm running the factory Lenovo software (not a clean OS install).


The difference (for me at least) is that in the past, it would take more than one try at WEI to get 6.3

on the 65W adapter -- the first try after boot would usually be 6.1, whereas now I'm seeing 6.3 the

first try. (WEI has small side effects that persist from run to run.)

John ~ ThinkPad T460p
[ Win8.1Pro64 | i5-6440HQ | 16GB | 1TB SSD | WQHD | 802.11ac | BT | Cam | FR ]
Top kudoed Authors