Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
802.11n
Posts: 641
Registered: ‎08-07-2010
Location: San Francisco Bay Area
Message 1 of 7 (999 Views)

X220 WEI of 6.3

[ Edited ]

Just a clean Win7 OS install on my X220, and my WEI score is now 6.3:

 

 

(This is first try after boot on the 65W adapter with charged battery installed.)

Hope that helps,
John
ThinkPad T450s [ i7-5600U | 8GB | 1TB SSD | Full HD IPS | 802.11ac | BT | Webcam | FR | Win8.1Pro64 ]
Guru
Posts: 519
Registered: ‎03-20-2011
Location: Toronto, Canada
Message 2 of 7 (994 Views)

Re: X220 WEI of 6.3!

What was it before?
---------------------
| X220 i7-2620M | 12.5" IPS | Intel 520 Series 180GB Main SSD | Crucial 480GB mSATA SSD | 8GB RAM | Intel 7260 AC WiFi | BT | Win10 Pro |
802.11n
Posts: 641
Registered: ‎08-07-2010
Location: San Francisco Bay Area
Message 3 of 7 (992 Views)

Re: X220 WEI of 6.3

[ Edited ]

HiVolt wrote:
What was it before?

6.1 (on 65W adapter with charged battery installed).

(6.4 on 90W adapter.)

Hope that helps,
John
ThinkPad T450s [ i7-5600U | 8GB | 1TB SSD | Full HD IPS | 802.11ac | BT | Webcam | FR | Win8.1Pro64 ]
Guru
Posts: 519
Registered: ‎03-20-2011
Location: Toronto, Canada
Message 4 of 7 (982 Views)

Re: X220 WEI of 6.3!

Hmm. Mine has always been 6.3 on 65w adapter since one of the intel driver releases improved the performance.

Have new drivers come out?
---------------------
| X220 i7-2620M | 12.5" IPS | Intel 520 Series 180GB Main SSD | Crucial 480GB mSATA SSD | 8GB RAM | Intel 7260 AC WiFi | BT | Win10 Pro |
Punch Card
Posts: 41
Registered: ‎11-27-2011
Location: WA, USA
Message 5 of 7 (969 Views)

Re: X220 WEI of 6.3!

I have a WEI 5.9 with the Hitachi 350GB 7200rpm.

I'm expecting that to improve to about 6.4 when I install the Samsung 830.

DaveG

X220/i5-2540M/3.3GHz/8GB/320GB/7200/Webcam /IPS/7Pro
Highlighted
802.11n
Posts: 265
Registered: ‎05-31-2011
Location: San Francisco
Message 6 of 7 (961 Views)

Re: X220 WEI of 6.3!


HiVolt wrote:
Hmm. Mine has always been 6.3 on 65w adapter since one of the intel driver releases improved the performance.

Same here. I'm running the factory Lenovo software (not a clean OS install).

802.11n
Posts: 641
Registered: ‎08-07-2010
Location: San Francisco Bay Area
Message 7 of 7 (935 Views)

Re: X220 WEI of 6.3

[ Edited ]

RichardW wrote:

HiVolt wrote:
Hmm. Mine has always been 6.3 on 65w adapter since one of the intel driver releases improved the performance.

Same here. I'm running the factory Lenovo software (not a clean OS install).


The difference (for me at least) is that in the past, it would take more than one try at WEI to get 6.3

on the 65W adapter -- the first try after boot would usually be 6.1, whereas now I'm seeing 6.3 the

first try. (WEI has small side effects that persist from run to run.)

Hope that helps,
John
ThinkPad T450s [ i7-5600U | 8GB | 1TB SSD | Full HD IPS | 802.11ac | BT | Webcam | FR | Win8.1Pro64 ]
top kudoed authors