Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Paper Tape
Posts: 4
Registered: ‎03-11-2009
Location: aus
Message 1 of 7 (6,028 Views)

X300 + 8GB RAM/Memory

I know I need a 64bit OS to address more than 3/4GB RAM.

 

But does the X300 support 2x4GB SODIMMs at a hardware level? I.e. will it boot, and given a 64bit OS, will the 8GB be addressable?

Posts: 5,534
Solutions: 634
Registered: ‎11-23-2007
Location: US
Message 2 of 7 (6,012 Views)

Re: X300 + 8GB RAM/Memory

yes, the X300 supports 8GB.

ThinkStation P700 · C20      ThinkPad P40 · 600

What's DOS?
Posts: 2
Registered: ‎12-11-2009
Location: Australia
Message 3 of 7 (5,769 Views)

Re: X300 + 8GB RAM/Memory

Hi,

I can confirm the X300 supports 8Gb, as I have it running on mine right now!

I ordered the Kingston kit KVR667D2S5K2/8G and it went in seamlessly.

POST and Windows 7 64 bit see all 8 Gigs

Blue Screen Again
Posts: 10
Registered: ‎12-28-2008
Location: Las Vegas, NV USA
Message 4 of 7 (5,704 Views)

Re: X300 + 8GB RAM/Memory

Is there any improvement with this addition?

Token Ring
Posts: 107
Registered: ‎11-27-2008
Location: United Kingdom
Message 5 of 7 (5,683 Views)

Re: X300 + 8GB RAM/Memory

For normal laptop applications you will not see any improvement in performance with 8Gb of RAM.

 

Only a small number of applications, e.g. Photoshop with very large graphics files will make use of the extra memory.

What's DOS?
Posts: 2
Registered: ‎12-11-2009
Location: Australia
Message 6 of 7 (5,623 Views)

Re: X300 + 8GB RAM/Memory

I didn't see any, As I don't normally use that much. I needed to replace 2 x 2Gb sticks that I used in a friends machine, so I thought I'd try to see what the X300 could take.

 

My wife on the other hand begged/cajoled/convinced me that she needed it in her Dell (Lattitude D530) as she is an application hog (has a dozen apps running, and about 40-50 websites in Firefox!).

She happily reports that her machine is noticeably faster.

 

I might get  some more for the X300 for when I start to run some VMs on the box.

Paper Tape
Posts: 2
Registered: ‎12-27-2007
Location: Leiden - The Netherlands.
Message 7 of 7 (3,944 Views)

Re: X300 + 8GB RAM/Memory

Hi all,

 

I would like to confirm that it works for me as well.

The Thinkpad X300 does support 8GB RAM.

Cheers,

Adecastr.

Top Kudoed Authors