English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: X Series Laptops
All Forum Topics
Options

6 Posts

07-29-2008

Germany

7 Signins

38 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎07-29-2008
  • Location: Germany
  • Views: 38
  • Message 1 of 8

X300 standby issues

2008-07-29, 15:18 PM

Hi All,

 

I have this issue with my new x300 notebook. It does not go into standby/hibernation mode when NOT connected on my companies network. I have updated the relevant drivers (Intel chip set, power manager, network adapter etc) via the lenovo support web page but still no possibility for standby/hibernation when not in the network. 

 

The issue is that the x300 goes into the generel windows screen stating 'preparing for standby' and then freezes. 

 

This is quit a big issue for me, I am travelling a lot and paid 2500€ for this notebook!

 

Thanks for any tips!

 

Patrick

Reply
Options

5884 Posts

11-24-2007

United States of America

12810 Signins

291275 Page Views

  • Posts: 5884
  • Registered: ‎11-24-2007
  • Location: United States of America
  • Views: 291275
  • Message 2 of 8

Re: X300 standby issues

2008-07-29, 18:19 PM

welcome to the forum.

 

what OS are you using?   did you install specific software from your company to access their network?   do you have power management enabled on your network adapter?

ThinkStation P700      ThinkPad X1C7

Reply
Options

392 Posts

01-20-2008

Canada

316 Signins

6645 Page Views

  • Posts: 392
  • Registered: ‎01-20-2008
  • Location: Canada
  • Views: 6645
  • Message 3 of 8

Re: X300 standby issues

2008-07-30, 0:20 AM

Perhaps a MOD could move this thread to "X Series".

 

 

 

MacBook Pro, with an aluminum unibody enclosure **As of September 15, 2008, our company has completely switched to Apple. Having used ThinkPad products for over 10 years, we had desperately tried to find just one reason to continue using these products, to no avail. We are of the view that ThinkPads are no longer premium products. We wish you the best of luck with your ThinkPad! Happy computing…**
Reply
Options

6 Posts

07-29-2008

Germany

7 Signins

38 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎07-29-2008
  • Location: Germany
  • Views: 38
  • Message 4 of 8

Re: X300 standby issues

2008-07-30, 7:23 AM

- OS: windows XP professional

- No specific company software to access network except the VPN client which is rarely used

- Regarding the power management enabled on your network adapter. How do I do this? Where do I have to look?

 

Thanks for the help!

 

 

Reply
Options

5 Posts

07-02-2008

Davis, Ca

8 Signins

44 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎07-02-2008
  • Location: Davis, Ca
  • Views: 44
  • Message 5 of 8

Re: X300 standby issues

2008-10-01, 23:11 PM

My boss uses thinkpad x300. He told me that his laptop has the same problem. Have you find out how to solve this problem?

Thanks,

Ning

Message Edited by nwan on 10-01-2008 04:19 PM
Message Edited by nwan on 10-01-2008 04:19 PM
Reply
Options

20 Posts

10-02-2008

London

58 Signins

241 Page Views

  • Posts: 20
  • Registered: ‎10-02-2008
  • Location: London
  • Views: 241
  • Message 6 of 8

Re: X300 standby issues

2008-10-02, 12:38 PM

Does it work in Vista? I didn't think the X300 was sold with XP?

 

(I have an X300, but I wiped the disk on day one to install Ubuntu :)

Reply
Options

2 Posts

10-13-2008

Malaysia

3 Signins

37 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎10-13-2008
  • Location: Malaysia
  • Views: 37
  • Message 7 of 8

Re: X300 standby issues

2008-10-13, 10:10 AM

I'm having this freezing problem on my X300 when wireless is turned on and being used.

 

Is there a fix to this problem? I have also updated all Window Vista patches.

 

 

Reply
Options

19 Posts

11-30-2007

Bay Area

120 Signins

1058 Page Views

  • Posts: 19
  • Registered: ‎11-30-2007
  • Location: Bay Area
  • Views: 1058
  • Message 8 of 8

Re: X300 standby issues

2008-10-13, 19:21 PM

wrote:

I'm having this freezing problem on my X300 when wireless is turned on and being used.

 

Is there a fix to this problem? I have also updated all Window Vista patches.

 

 


 

although this is somewhat derailing the thread, I too have experienced lockups when streaming media through the wireless.
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms