Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Welcome to the Lenovo Community

Welcome to the Forums!

Welcome to Lenovo's Peer-to-Peer Discussion Community!
Please note our guidelines. How to register and login and Community FAQs.
Shape the Future of PCs

Help Lenovo Shape the Future of PCs

Take the ownership survey. Share your ideas with our product team
Community Spotlight

Visit the Lenovo Blogs!

Check out the ThinkPad Time Machine
Visit the Community Spotlight Blog
Windows  10

Are you ready for Windows 10?

Get to know Windows 10
Visit the Windows 10 Support Center
Reply
NSD
Paper Tape
Posts: 2
Registered: ‎11-12-2008
Location: Toronto
0 Kudos

X60 Tablet "Boot error" when trying to boot off a USB stick.

Hey guys.

I'm trying to get some Slackware action on my X60 Tablet, but for some reason I can't seem to be able to boot off any USB key or hdd. Would really appreciate it if you could help me out.

I used these instructions to make the key (OCZ Rally 2GB) bootable: http://gulus.usherbrooke.ca/pub/distro/slackware/slackware-12.1/usb-and-pxe-installers/README_USB.TX...

It works fine on all the other computers in my house (3 desktops), but on the laptop I get the dreaded black screen "boot error" message - hence it has to be an issue with the thinkpad. The BIOS is updated to the latest version, and after googling away for hours, I have no idea what to do.

Any suggestions ?

Thanks.

NSD
Paper Tape
Posts: 2
Registered: ‎11-12-2008
Location: Toronto
0 Kudos

Re: X60 Tablet "Boot error" when trying to boot off a USB stick.

 None ?
Highlighted
What's DOS?
Posts: 1
Registered: ‎05-22-2009
Location: USA
0 Kudos

Re: X60 Tablet "Boot error" when trying to boot off a USB stick.

Just got a new x301 -- the same issue. USB stick (with Debian) which worked fine in other boxes, fails to boot. The other memory stick -- the same issue. I checked firmware changelog -- http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-70466.html  -- it says that some usb boot issue was resolved in 1.02: "(Fix) System may not boot from USB Floppy Disk Drive.", but this one carries 1.08-1.04, but issue persists... I wonder what could be the cause... Have you resolved this issue somehow may be?