Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

Welcome to the Forums!

Welcome to Lenovo's Peer-to-Peer Discussion Community!
Please note our guidelines. How to register and login and Community FAQs.

Help Lenovo Shape the Future of PCs

Take the ownership survey. Share your ideas with our product team

Community Spotlight

Visit the Community Blog

Are you ready for Windows 10?

Get to know Windows 10
Visit the Windows 10 Support Center
Reply
Blue Screen Again
Posts: 1
Registered: ‎08-20-2012
Location: Phoenix, Arizona
0 Kudos

ThinkServer RD210 COM ports "in use"

I'm working on Lenovo ThinkServer RD210 -[37962CU]- running Windows Server 2008 R2.  It has one "physical" COM port and Windows is showing COM1/COM2 in use.  Nothing is plugged into the "physical" serial port, and I need to determine what is utilizing these COM ports if anything.

 

When looking in Device Manager and selecting "Show Hidden Devices" no extra COM ports appear.  I can't seem to find anything utilizing COM1 - 03F8 IRQ4 or COM2 - 02F8 IRQ3.

 

The goal is to get a USB TOPAZ SigPad working (Model T-LBK462-BSB-R) on a Citrix Server.

 

Info:

I'm using the FTDI (http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm) USB Serial Converter driver.  When I plug it in locally it is recognized on USB Serial Port (COM1) and works on my local application, but once I connect to the Citrix server and run the same application it says it responds on COM1 but doesn't work.  It will also say it responds on COM1 even when it isn't plugged into my local PC.  So something is responding/listening as if it's my SigPad.

 

Any guidance/help is appreciated.