cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Informatica1
Fanfold Paper
Posts: 4
Registered: ‎05-17-2019
Location: AR
Views: 370
Message 1 of 8

Conver server Raid 1 to Raid 5 without data loss (ThinkSystem SR550 7x04)

Good morning people, the thing is i've created a DNS windows server 2012 R2 with a Raid 1 system, but i should've created it with a Raid 5 instead. How can i convert my Raid 1 system into a Raid 5 without losing any data?.

My Disk 0 and 1 have the Raid configuration. Disk 2 is Unconfigured Good. They are all a 4TB disk.

WizTech33
Blue Screen Again
Posts: 15
Registered: ‎05-11-2019
Location: US
Views: 351
Message 2 of 8

Re: Conver server Raid 1 to Raid 5 without data loss (ThinkSystem SR550 7x04)

Backup your Raid disk fully, then convert it and migrate the data back.

Highlighted
Lenovo Staff
Lenovo Staff
Posts: 82
Registered: ‎06-29-2015
Location: US
Views: 336
Message 3 of 8

Re: Conver server Raid 1 to Raid 5 without data loss (ThinkSystem SR550 7x04)

Informatica1

 

Yes, backup the data first.

You should use StorCLI, this is the syntax:

 

storcli /cx/vx start migrate type=raidx [option=add|remove drives=[e:]s|[e:]s-x|[e:]s-x,y] [Force]

 

Your command may be something like:

 

storcli /c0/v0 start migrate type=5 option=add drives=e:2

 

The 0 on c0 and v0 may change if you have more than 1 controller/virtual disk
The e on e:2 . . . will need to change to whatever ID the FW gave the enclosure on your system (do “storcli /c0/eall show all” to find out)
The 2 on e:2 is for drive in slot 2

 

BTW, if you have a controller without cache, performance will be terrible (TERRIBLE) on a RAID 5.  You will not be able to convert back.

Informatica1
Fanfold Paper
Posts: 4
Registered: ‎05-17-2019
Location: AR
Views: 296
Message 4 of 8

Re: Conver server Raid 1 to Raid 5 without data loss (ThinkSystem SR550 7x04)

Thanks for answering. I've already done my backup. Now i'm trying de CLI command. When finished i tell you what happened.

Lenovo Employee jeromez
Lenovo Employee
Posts: 45
Registered: ‎08-12-2015
Location: CN
Views: 260
Message 5 of 8

Re: Conver server Raid 1 to Raid 5 without data loss (ThinkSystem SR550 7x04)

 

you can also do this by uefi GUI (UEFI(text mode - raid adapter -- main menue --VD management --reconfigure virutal drive  follow the guide to migrate the vd.

Informatica1
Fanfold Paper
Posts: 4
Registered: ‎05-17-2019
Location: AR
Views: 223
Message 6 of 8

Re: Conver server Raid 1 to Raid 5 without data loss (ThinkSystem SR550 7x04)

I've finally donde the STORCLI process, it'll take about 3 long days to finish the migration. Hope it make it well.

 

Thanks for answering and helping me.

 

Have a nice day.

 

Yours respectfully. 

                                      Jeremias Buenanueva

Informatica1
Fanfold Paper
Posts: 4
Registered: ‎05-17-2019
Location: AR
Views: 150
Message 7 of 8

Re: Conver server Raid 1 to Raid 5 without data loss (ThinkSystem SR550 7x04)

Hi again, i already have my WS with RAID 5, now the thing is; the system mix my 3 disks into one, i have my Virtual Device (unseen, that's not the problem). The GREEN rectangle is the operating system Disk (0). But, the RED rectangle is suppoused to be another disk(1), not a Disk0's partition. How can i Fix this problem? Help me please.poseidon.png

 

WizTech33
Blue Screen Again
Posts: 15
Registered: ‎05-11-2019
Location: US
Views: 78
Message 8 of 8

Re: Conver server Raid 1 to Raid 5 without data loss (ThinkSystem SR550 7x04)

Try using paragon Disk manager to migrate or copy the partition

 

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors