English Community

Software and Operating SystemWindows 10
All Forum Topics
Options

3 Posts

01-08-2019

PL

8 Signins

111 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎01-08-2019
  • Location: PL
  • Views: 111
  • Message 1 of 12

Remapping the ThinkVantage button on WIndows 10

2019-01-08, 14:44 PM

Solution described here: link doesn't work on Windows 10. However it is entirely possible to remap the ThinkVantage button on Windows 10. Here are the steps:

1. Open regedit as admin

2. Navigate to Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Lenovo\ShortcutKey\AppLaunch (if the directory doesn't exist install Lenovo drivers)

3. In AppLaunch directory create a new Key called 'Ex_17' (without quotes)

4. In Ex_17 directory create a new Key called 'Desktop' (without quotes)

5. In Desktop directory create a new String value named File.

6. Right click on the newly created File value and select Modify option

7. In value data field provide path to the executable/batch script/whatever you want to launch

8. Save changes

9. Voila your thinkvantage button now launches whatever app you want on Windows 10

 

I literally created an account here to share this. Hope this helps.

X230 w/ X220 keyboard mod
T450
USB keyboard w/ trackpoint
Reply
Options

2 Posts

01-21-2019

US

2 Signins

24 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎01-21-2019
  • Location: US
  • Views: 24
  • Message 2 of 12

Re: Remapping the ThinkVantage button on WIndows 10

2019-01-21, 16:11 PM
I want to say that you are awesome for creating this guide!

I have an x230 running w10 and I did everything and it is not working for me. I already had the appropriate folders created.

I want to open chrome, and I was wondering if having this for step 7 the data field is correct. "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

Thank you.
Reply
Options

3 Posts

01-08-2019

PL

8 Signins

111 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎01-08-2019
  • Location: PL
  • Views: 111
  • Message 3 of 12

Re: Remapping the ThinkVantage button on WIndows 10

2019-01-23, 10:43 AM

Please post a screenshot of the registry keys and folders you created. It'll be easier for me to help

X230 w/ X220 keyboard mod
T450
USB keyboard w/ trackpoint
Reply
Options

2 Posts

01-21-2019

US

2 Signins

24 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎01-21-2019
  • Location: US
  • Views: 24
  • Message 4 of 12

Re: Remapping the ThinkVantage button on WIndows 10

2019-01-23, 15:45 PM

Sure thing here it is

Reply
Options

2 Posts

03-31-2019

CA

1 Signins

143 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎03-31-2019
  • Location: CA
  • Views: 143
  • Message 5 of 12

Re: Remapping the ThinkVantage button on WIndows 10

2019-03-31, 15:29 PM

Hi Yethal, Thank you for your post!!

 

I have a Thinkpad T520 with pre-installed win7, but after accidentally updated to win10, the blue thinkvantage button on the keyboard does not work anymore. And I even cannot use it to recover to win7 factory setting.

 

Could you please give some ideas? thank you so much!

Reply
Options

2 Posts

11-28-2019

US

4 Signins

33 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎11-28-2019
  • Location: US
  • Views: 33
  • Message 6 of 12

Re: Remapping the ThinkVantage button on WIndows 10

2019-11-28, 20:07 PM

Not working on my x230, win 10

How can I do?

Please help

Reply
Options

1 Posts

12-05-2019

US

1 Signins

66 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎12-05-2019
  • Location: US
  • Views: 66
  • Message 7 of 12

Re: Remapping the ThinkVantage button on WIndows 10

2019-12-05, 11:10 AM

This didn't work for my W530. I managed to get it working by adding another string value named Parameters and one named apptype

 

So the steps I took are:

 

1. Open regedit as admin

2. Navigate to Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Lenovo\ShortcutKey\AppLaunch (if the directory doesn't exist install Lenovo drivers)

3. In AppLaunch directory create a new Key called 'Ex_17' (without quotes)

3-1. In Ex_17 directory create new DWORD value called 'AppType' (without quotes)

3-2. Right click on the newly created AppType value and select Modify option

3-3. In value data field type '10001' (without quotes). In base, select hexadecimal.

4. In Ex_17 directory create a new Key called 'Desktop' (without quotes)

5. In Desktop directory create a new String value named File.

6. Right click on the newly created File value and select Modify option

7. In value data field provide path to the executable/batch script/whatever you want to launch

7-1. In Desktop directory create a new string value named Parameters. (leave data field blank)

8. Save changes

9. Voila your thinkvantage button now launches whatever app you want on Windows 10

 

The registry should look something like the screenshots when you are done.(I have my button set to open the calculator)

Reply
Options

2 Posts

11-28-2019

US

4 Signins

33 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎11-28-2019
  • Location: US
  • Views: 33
  • Message 8 of 12

Re: Remapping the ThinkVantage button on WIndows 10

2019-12-05, 17:18 PM
Thank You so much
Works perfectly

Reply
Options

21 Posts

09-02-2020

IT

4 Signins

95 Page Views

  • Posts: 21
  • Registered: ‎09-02-2020
  • Location: IT
  • Views: 95
  • Message 9 of 12

Re:Remapping the ThinkVantage button on WIndows 10

2020-09-02, 12:15 PM

hi i have a new ideapad with a vantage button (the ins one) it should open lenovo vantage and it did before a couple of various updates, dont know which one (even vantage got updated to the new version) and now i got every fn key to work again but (with lenovoutility app) the vantage one (star with s  inside) now it seem to do  nothing, any way to get it back to do something? i went into the regedit but an ex_17 is akready there and linked to dxpserver.exe ... what even is that?

Reply
Options

15 Posts

09-03-2019

PK

31 Signins

399 Page Views

  • Posts: 15
  • Registered: ‎09-03-2019
  • Location: PK
  • Views: 399
  • Message 10 of 12

Re:Remapping the ThinkVantage button on WIndows 10

2020-09-03, 12:47 PM

Thank you so much Len25301430. This is fantastic! you solved a very long standing itch here :)

 

Furthermore, I discovered that one can actually assign Lenovo Vantage (or any windows store app, or just about any other program by writing a simple batch file if necessary) by this procedure:

  1. Make a new notepad document in a location of your choice (root, users/ username folder, documents folder... you'll need to provide the exact path in last step)
  2. Copy-paste following in the newly created txt file

@echo off

start/min explorer.exe shell:appsFolderE046963F.LenovoCompanion_k1h2ywk1493x8!App

3. change txt file name and extension. Could be any name (e.g. LenovoVantage) but extension must be .bat

4. In above (Len25301430 's) procedure, enter this in step 7: "[Drive]:[Folder(s)][Filename.bat]" e.g. "C:Users[username]LenovoVantage.bat" without inverted commas, replacing [username] with your username.

 

Note: the echo off and start/min commands are to stop an annoying command window from briefly opening (probably a double kill, other ways also exist... but this almost works)

 

Lastly if/ in case your LenovoVantage windows app name is different than mine (v.20 Enterprise), do this to confirm: 

  1. Run/ Win+R > "shell:appsFolder". An explorer window titled "applications" will open
  2. Locate Lenovo Vantage. Right click > create shortcut > click yes to dialogue "windows can't create a shortcut here..." to send shortcut to your desktop
  3. On desktop Lenovo Vantage shortcut, right click > properties > shortcut tab, look under target/ target type to confirm above name ( e.g. "E046963F.LenovoCompanion_k1h2ywk1493x8!App").

 

Note "target" might be greyed out or full name (e.g. last letters of "!app") not visible. This is OK as you're only confirming. If the name is different, the difference will be before the "!App" ending. If still no success, google "running windows store apps from batch script" to find a slightly more elaborate procedure. Note: in my case, the name I got from googling above was different (longer with version numbers, etc.) than in shortcut; it didn't work: so use google to get exact syntax but modify app name as appears in shortcut (or as much of it as you can see). Best luck!

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms