Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

Welcome to the Forums!

Welcome to Lenovo's Peer-to-Peer Discussion Community!
Please note our guidelines. How to register and login and Community FAQs.

Help Lenovo Shape the Future of PCs

Take the ownership survey. Share your ideas with our product team

Community Spotlight

Visit the Community Blog

Are you ready for Windows 10?

Get to know Windows 10
Visit the Windows 10 Support Center
Reply
Paper Tape
Posts: 1
Registered: ‎07-18-2009
Location: NYC
0 Kudos

Logon User Interface DLL 0 failed to load - Windows doesn't load :(

[ Edited ]

I download/upgraded to the latest Fingerprint software (v3.2.0.341 from v3.2.0.116) for my T400. On reboot, I'm getting an error message "User Interface Failure: The Logon User Interface DLL 0 failed to load." with one button: "Restart"

 

I can't into Windows, including attempting Safe Mode and Last Known Configuration without any success.

 

 

Help.

 

The dll is listed as "0" ...strange, anyone know what DLL got corrputed? I can easily add the dll by connecting the HD to another computer, but need to know what dll it is. I tried replacing the four .dll's in the system32 folder (AFSSClientLib.dll, ATGinaHook.dll, FpWinlogonNp.dll, and FpCredProv.dll) but still no luck. Also tried disabling the fingerprint in the bios.

 

 

Thanks!

 

T400 6475-R1U

Windows Pro w/SP3 (32bit)

Message Edited by flexcrank400 on 07-18-2009 08:01 PM
Highlighted
Paper Tape
Posts: 4
Registered: ‎06-04-2009
Location: Santiago de Compostela, Spain
0 Kudos

Re: Logon User Interface DLL 0 failed to load - Windows doesn't load :(

I am experiencing exactly the same problem, did you get any solution to this big problem?? Thanks for sharing information!

 

Hugo

What's DOS?
Posts: 1
Registered: ‎02-08-2010
Location: Seattle
0 Kudos

Re: Logon User Interface DLL 0 failed to load - Windows doesn't load :(

XP_FixLogon from www.dougknox.com/xp/scripts_desc/fix_xp_logon.htm fixes the problem.

Paper Tape
Posts: 4
Registered: ‎10-16-2008
Location: Copenhagen
0 Kudos

Re: Logon User Interface DLL 0 failed to load - Windows doesn't load :(

[ Edited ]

Delete the registry value GinaDll in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

 

How?

1. Harddisk out and in as secondary in another machine

2 In regedit goto HKLM (root)

3 File / Load hive,  point to file ?:\Windows\System32\Config\Software

   Name it XSoftware

4 Open section XSoftware\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

5 Delete value GinaDll (thats it)

 

Clean up

6 File / Unload hive

7 Harddisk back

 

Good luck

Steen Nielsen

Copenhagen

Posts: 2,917
Topics: 106
Kudos: 158
Blog Posts: 0
Solutions: 123
Registered: ‎02-22-2008
Location: US
0 Kudos

Re: Logon User Interface DLL 0 failed to load - Windows doesn't load :(

Which OS are you using? If its windows 7 you can enter into the repair environment,select the date preceding the Fingerprint install in system restore feature.Perhaps that might help




Cheers and regards,
• » νιנαソѕαяα∂нι ѕαмανє∂αм ™ « •
●๋•کáŕádhí'ک díáŕý ツ


I am a volunteer here. I don't work for Lenovo