Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

Motorola Community

Moto G Phonesmoto g7 play / moto g7 / moto g7 power / moto g7 plus
All Forum Topics
Options

48 Posts

03-26-2018

United States of America

102 Signins

810 Page Views

  • Posts: 48
  • Registered: ‎03-26-2018
  • Location: United States of America
  • Views: 810
  • Message 431 of 438

Re:Lost LTE on Verizon after Android 10 upgrade on Moto G7

2021-03-04, 13:44 PM

I swapped out my G7 Google Fi phone several months ago with Motorola. Still works perfectly with all the updates. The customer service from Motorola was good enough that I bought my mom a brand new unlocked G7plus. I have 3 active Motorola lines with a G7, G6 and G5Splus right now. When a company takes care of me. I feel obligated to buy more of their products. It's fair to say now that if I have any issues in the future that I will have no less than two backup phones. 

Reply
Options

1 Posts

03-11-2021

United States of America

4 Signins

25 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎03-11-2021
  • Location: United States of America
  • Views: 25
  • Message 432 of 438

Re:Lost LTE on Verizon after Android 10 upgrade on Moto G7

2021-03-11, 2:51 AM

I have been having this problem too. After the update I can't connect using LTE. My mobile data only works on 3g. The phone will only work on 3g, very slowly. It'll even show LTE until you try to use it, then change to 3g. I was on Visible and couldn't get the phone to work after the update, but they only use 4g, so it wouldn't work at all. I even sent it in and got a refurbished one. Still didn't work, so I thought it was Visible's service. I switched to Straight talk yesterday and that's when I realized the 3g thing. I would like a fix so I can use my phone or a new phone. I've already been through alot of hassle, having to change companies and everything.

Reply
Options

14293 Posts

03-05-2018

United States of America

1313 Signins

178190 Page Views

  • Posts: 14293
  • Registered: ‎03-05-2018
  • Location: United States of America
  • Views: 178190
  • Message 433 of 438

Re:Lost LTE on Verizon after Android 10 upgrade on Moto G7

2021-03-11, 13:45 PM

Hi Jwall7

 

This thread is already fixed for Verizon users. Have you contacted your carrier regarding this? And what they have told/recommended you? Also, please confirm what kind of update it was when you start losing LTE. Please let me know. Thanks.

 

Best regards,
Rich
Motorola-Lenovo Support



Did someone help you today? Click the thumbs up button to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

We value your opinion. Read More

Reply
Options

7 Posts

01-13-2021

United States of America

122 Signins

230 Page Views

  • Posts: 7
  • Registered: ‎01-13-2021
  • Location: United States of America
  • Views: 230
  • Message 434 of 438

Re:Lost LTE on Verizon after Android 10 upgrade on Moto G7

2021-03-23, 13:01 PM
Yes I would like to check out the other options. Hopefully replacement.
Donald hasley
Reply
Options

14293 Posts

03-05-2018

United States of America

1313 Signins

178190 Page Views

  • Posts: 14293
  • Registered: ‎03-05-2018
  • Location: United States of America
  • Views: 178190
  • Message 435 of 438

Re:Lost LTE on Verizon after Android 10 upgrade on Moto G7

2021-03-23, 13:44 PM

Hi D417

 

Thank you for posting in this thread. I saw you have an existing thread for your phone model and the topic. I will keep assisting you there. Thanks.

 

Best regards,
Rich
Motorola-Lenovo Support



Did someone help you today? Click the thumbs up button to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

We value your opinion. Read More

Reply
Options

5 Posts

02-20-2015

United States of America

6 Signins

30 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎02-20-2015
  • Location: United States of America
  • Views: 30
  • Message 436 of 438

Re:Lost LTE on Verizon after Android 10 upgrade on Moto G7

2021-04-23, 22:14 PM

So today I switch back to my Xfinity SIM from TMobile and it no longer allows me to place voice or access data.  Not sure what is going on, because it did work prior after the initial fix for Verizon. Not sure if the last update messed it up or something new with Xfinity.

Reply
Options

3 Posts

04-24-2021

United States of America

2 Signins

10 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎04-24-2021
  • Location: United States of America
  • Views: 10
  • Message 437 of 438

Re:Lost reliable signal and or data connection after Android 10 upgrade on Moto G7 power

2021-04-24, 1:27 AM

Android 10 update was forced to my unlocked moto g7 power running straighttalk on Verizon network with no option to prevent. Phone doesn't get near the service it use to and the internet drops inand out in areas that had semi full to full service prior to the Android 10 update. Read if you try a full reset it'll reset back to Android 10 and problems will continue or some that had the phone stop working entirely. I would like to be rolled back to Android 9 until this can be fixed. I had no desire to update to 10 but it forced itself to update over mobile data even though my auto updates are turned off and never wanted to select to update.  I also noticed when the service starts dropping that, even though I have a CDMA straight talk sim card, I could turn the phone on gsm and receive intermittent signal as well at times which prior to Android 10 never would do that. I tried the reset for wifi, mobile and bluetooth twice with no luck. I powered the phone off and on many times with no luck. I removed the sim card and powered it on then reinstalled the sim with no luck. I checked for updates and all are up to date. Apparently the only way is to roll back to Android 9 somehow. If you can't fix this fast it's going to easily begin to appear, and already kinda is with the long delay, like Motorola just wants everyone with this phone to buy a new phone and that this was possibly purposely set out to destroy our phones. And of coarse it eats the battery like crazy now when it was working great. Internet, even with full bars and LTE signal, drops connection randomly. Sometimes it has a little x at the bottom right of the signal meter and sometimes not. Sometimes the LTE symbol turns dark gray and doesn't work then either. Sometimes it just drops to 1x even with full signal. Calls are choppy and cut in and out randomly at will and are no longer clear even with 4 plus bars. Calls also totally disconnect randomly even with great service. I use to be able to leave work and talk to my spouse for 45 min straight without a single hiccup in call clarity and now I can't even talk in the middle of town with great signal hardly. Lot of areas my signal and net were working it's totally unusable now. My spouses phone, a Motorola power 2020 version, always had perfectly equal signal as mine side by side in the same places. Now my phone no longer works when my spouses is working great running videos right beside me and mine won't even load a low data usage webpage. Please roll our phones back to Android 9 for now. This Android 10 apparently doesn't work on this moto g7 power. There's plenty complaints of the same issue. Everyone knows it is the update as it's extremely obvious. Also stop forcing, or even asking, people to update if you didn't try it and test it 100% successfully on each phone model prior to rolling it out. I tried to avoid the update and was given no choice as it auto installed over cellular data April 01 and I made screenshots of it saying it will force it through. Please fix fast. We need our phones without skips in service. A shame cause I was just starting to really like Motorola and buying only Motorola's but now am wandering if I should go back to my old brand. Hope you're cs is as good as the phone USE to be. Don't risk losing a ton of repeat customers over this, please fix! Looks really really horrible that Motorola forced an update that breaks our phones. HELP!!!!

Reply
Options

3 Posts

04-24-2021

United States of America

2 Signins

10 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎04-24-2021
  • Location: United States of America
  • Views: 10
  • Message 438 of 438

Re:Lost LTE on Verizon after Android 10 upgrade on Moto G7

2021-04-24, 1:44 AM

I would like to have the original Android 9 back until you roll out a fix. And when exactly is this fix coming? Any updates? We're in a hurry!!!

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms