Motorola Community

motorola one Phonesmotorola one / motorola one power
All Forum Topics
Options

105 Posts

05-17-2017

IN

198 Signins

1710 Page Views

  • Posts: 105
  • Registered: ‎05-17-2017
  • Location: IN
  • Views: 1710
  • Message 1 of 55

Airtel,Vodafone and Idea volte update

2018-10-18, 13:32 PM

Dear team we need airtel, Vodafone and idea volte patch.

Solved! See the solution
Reply
Options

51 Posts

10-18-2018

IN

148 Signins

2691 Page Views

  • Posts: 51
  • Registered: ‎10-18-2018
  • Location: IN
  • Views: 2691
  • Message 2 of 55

Re: Airtel,Vodafone and Idea volte update

2018-10-18, 15:32 PM

Airtel VoLTE works for me on this device

Reply
Options

105 Posts

05-17-2017

IN

198 Signins

1710 Page Views

  • Posts: 105
  • Registered: ‎05-17-2017
  • Location: IN
  • Views: 1710
  • Message 3 of 55

Re: Airtel,Vodafone and Idea volte update

2018-10-19, 9:22 AM

What about Vodafone and Idea?

Reply
Options

17589 Posts

02-03-2016

US

2202 Signins

51882 Page Views

  • Posts: 17589
  • Registered: ‎02-03-2016
  • Location: US
  • Views: 51882
  • Message 4 of 55

Re: Airtel,Vodafone and Idea volte update

2018-10-23, 13:02 PM

 wrote:

What about Vodafone and Idea?


What do you mean by "provide a patch?" Are you having issues, and if so, please describe them.

 

- Matt

Please do not PM me - if you have issues, search the forums for threads on your topic and post there, or start a new thread. Thanks!
Reply
Options

51 Posts

10-18-2018

IN

148 Signins

2691 Page Views

  • Posts: 51
  • Registered: ‎10-18-2018
  • Location: IN
  • Views: 2691
  • Message 5 of 55

Re: Airtel,Vodafone and Idea volte update

2018-10-23, 13:17 PM

He means the patch to enable VoLTE on Vodafone and Idea networks in India.

 

Personally, I'm currently using Airtel network in India and initially after I set up the phone, I had the option to enable VoLTE in settings but turning it on/off did nothing. I put in a Jio sim and instantly I had VoLTE activated. There is even a statusbar icon to show that VoLTE is working.

So I had to contact Airtel customer support and they did a backend network reset for my number. Now I have the VoLTE statusbar icon for Airtel as well and VoLTE is working without any issues.

Reply
Options

105 Posts

05-17-2017

IN

198 Signins

1710 Page Views

  • Posts: 105
  • Registered: ‎05-17-2017
  • Location: IN
  • Views: 1710
  • Message 6 of 55

Re: Airtel,Vodafone and Idea volte update

2018-10-23, 13:21 PM

Try for idea and Vodafone

Reply
Options

51 Posts

10-18-2018

IN

148 Signins

2691 Page Views

  • Posts: 51
  • Registered: ‎10-18-2018
  • Location: IN
  • Views: 2691
  • Message 7 of 55

Re: Airtel,Vodafone and Idea volte update

2018-10-23, 13:50 PM

Don't have Idea and Vodafone SIM, so can't try that

Reply
Options

39 Posts

09-03-2016

IN

425 Signins

5284 Page Views

  • Posts: 39
  • Registered: ‎09-03-2016
  • Location: IN
  • Views: 5284
  • Message 8 of 55

Re: Airtel,Vodafone and Idea volte update

2018-10-23, 14:56 PM

 wrote:

He means the patch to enable VoLTE on Vodafone and Idea networks in India.

 

Personally, I'm currently using Airtel network in India and initially after I set up the phone, I had the option to enable VoLTE in settings but turning it on/off did nothing. I put in a Jio sim and instantly I had VoLTE activated. There is even a statusbar icon to show that VoLTE is working.

So I had to contact Airtel customer support and they did a backend network reset for my number. Now I have the VoLTE statusbar icon for Airtel as well and VoLTE is working without any issues.


AirTel responded to me via twitter that One Power still does not support VoLTE from airtel! :/
My area has VoLTE services from them but the toggle seems to do nothing! :(

Reply
Options

17589 Posts

02-03-2016

US

2202 Signins

51882 Page Views

  • Posts: 17589
  • Registered: ‎02-03-2016
  • Location: US
  • Views: 51882
  • Message 9 of 55

Re: Airtel,Vodafone and Idea volte update

2018-10-23, 15:01 PM

 wrote:

 wrote:

He means the patch to enable VoLTE on Vodafone and Idea networks in India.

 

Personally, I'm currently using Airtel network in India and initially after I set up the phone, I had the option to enable VoLTE in settings but turning it on/off did nothing. I put in a Jio sim and instantly I had VoLTE activated. There is even a statusbar icon to show that VoLTE is working.

So I had to contact Airtel customer support and they did a backend network reset for my number. Now I have the VoLTE statusbar icon for Airtel as well and VoLTE is working without any issues.


AirTel responded to me via twitter that One Power still does not support VoLTE from airtel! :/
My area has VoLTE services from them but the toggle seems to do nothing! :(


I'm sorry to hear that. To the best of my knowledge, VoLTE is supported on all three networks. However, Airtel's official certification can take a few weeks after launch. I would expect it to work. 

 

If it is not working, please update your profile with current phone, carrier and serial number -- this will help me investigate. Please make sure that the options under Settings > Motorola Privacy are on as well.

Need help updating your profile? See here. https://forums.lenovo.com/t5/Forum-Feedback/Complete-your-forums-profile/td-p/3339943

 

Thanks,

 

- Matt

Please do not PM me - if you have issues, search the forums for threads on your topic and post there, or start a new thread. Thanks!
Reply
Options

39 Posts

09-03-2016

IN

425 Signins

5284 Page Views

  • Posts: 39
  • Registered: ‎09-03-2016
  • Location: IN
  • Views: 5284
  • Message 10 of 55

Re: Airtel,Vodafone and Idea volte update

2018-10-23, 15:05 PM

 wrote:

 wrote:

 wrote:

He means the patch to enable VoLTE on Vodafone and Idea networks in India.

 

Personally, I'm currently using Airtel network in India and initially after I set up the phone, I had the option to enable VoLTE in settings but turning it on/off did nothing. I put in a Jio sim and instantly I had VoLTE activated. There is even a statusbar icon to show that VoLTE is working.

So I had to contact Airtel customer support and they did a backend network reset for my number. Now I have the VoLTE statusbar icon for Airtel as well and VoLTE is working without any issues.


AirTel responded to me via twitter that One Power still does not support VoLTE from airtel! :/
My area has VoLTE services from them but the toggle seems to do nothing! :(


I'm sorry to hear that. To the best of my knowledge, VoLTE is supported on all three networks. However, Airtel's official certification can take a few weeks after launch. I would expect it to work. 

 

If it is not working, please update your profile with current phone, carrier and serial number -- this will help me investigate. Please make sure that the options under Settings > Motorola Privacy are on as well.

Need help updating your profile? See here. https://forums.lenovo.com/t5/Forum-Feedback/Complete-your-forums-profile/td-p/3339943

 

Thanks,

 

- Matt


I just did. Sorry about that, I didn't update my device there. I have updated my serial number as well. Please assist. Thanks :(

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save