cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
answer42
Blue Screen Again
Posts: 3
Registered: ‎01-01-2013
Location: moscow
Views: 12,743

Ricoh PCIe SDXC/MMC Host Controller is working porrly with cards, T420s

I've T420s, Ricoh PICe SDXC/MMC Host Controller, and several SD cards. Right away I can say that the cards (Kingston, Samsung, Transcend) are all right, tried them on different computer and phone, they work well, so I assume this is not a card issue.

 

I never used Card reader extensively, so I can't say if it started lately or was always like that, my T420s is about 1 year old and I'm running Windows 7 32bit.

 

Here is the problem.

 

Device seems to be switching on and off all the time when the card is inserted or taken out.

 

I can say this as I'm keeping device manager window open.

 

It seems like the connection between card reader and motherboard (?) is very bad, as I have to press on the device to pop out and press it back in to appear in the list of devices. When I plug in the card, it might actually show up, but then, when I pop out the card and pop it back it, it won't show again. So I have to take out the device itself again to have a chance of accessing my card.

 

I've tried updating the driver from http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS014960 But it  didn't help.

 

I've seen this: http://forums.lenovo.com/t5/T400-T500-and-newer-T-series/SD-Card-reader-not-working-Code-22-ThinkPad... But even if the device appears under IDE ATA/ATAPI Controllers, there is no "Ricoh SD Disk Device" under "Disk Drives" most of the times when I insert cards.

 

Anyone had similar issues?

Who Me Too'd this topic