English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad; T61 and prior T series plus Other Legacy ThinkPads
All Forum Topics
Options

2 Posts

11-05-2009

usa

4 Signins

22 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎11-05-2009
  • Location: usa
  • Views: 22
  • Message 1 of 2

USB port running on 1.1 speed instead of 2.0 on T42

2009-11-06, 22:41 PM

Hi Everyone,

    Is these someone who can help me to update my USB port's speed from 1.1 to 2.0? I had ungrade my Bios and Embedded Controller, but no luck. My laptop is running Windows XP Professional Service Pack 3 and your help will be highly appreciated. Thanks.

Reply
Options

7638 Posts

11-24-2007

USA

5818 Signins

103093 Page Views

  • Posts: 7638
  • Registered: ‎11-24-2007
  • Location: USA
  • Views: 103093
  • Message 2 of 2

Re: USB port running on 1.1 speed instead of 2.0 on T42

2009-11-06, 23:00 PM

This is a common issue on T4x machines, your Southbridge chip is failing.


More on the subject matter here:


http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=2&t=70955

Cheers,

George




In daily use: R60F, R500F, T61, T410

Collecting dust: T60

Enjoying retirement: A31p, T42p,

Non-ThinkPads: Panasonic CF-31 & CF-52, HP 8760W




Starting Thursday, 08/14/2014 I'll be away from the forums until further notice. Please do NOT send private messages since I won't be able to read them. Thank you.
.
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save