Please note: This website includes an accessibility system. Press Control-F11 to adjust the website to the visually impaired who are using a screen reader; Press Control-F10 to open an accessibility menu.

Społeczność Lenovo

Problem z aktualizacją BIOS i nie tylko.

Cześć,

Mam takie pytanie odnośnie aktualizacji BIOS oraz jeszcze jakiegoś sterownika (widoczne na dodanym zdjęciu).Chodzi o to,że nie mogę ich zainstalować wywala mi błąd,że aktualizacja zakończona niepowodzeniem.

Chciałem zaktualizować BIOS,ponieważ wykonałem upgrade kości RAM z 16GB na 32 GB,które posiadają taktowanie 3200 mHz natomiast ich taktują aktualnie tylko na 2933 mHz.

Dziękuję za odpowiedź.

Zrzut ekranu 2025-01-16 192108.jpg Zrzut ekranu 2025-01-16 192209.jpg
0
0

Re:Problem z aktualizacją BIOS i nie tylko.

Cześć Hunterbubblewra,

Dziękuję za Twoją wiadomość. Rozumiem, że masz problem z aktualizacją BIOS oraz sterownika, co jest szczególnie istotne po rozbudowie pamięci RAM.

Oto kilka kroków, które mogą pomóc w rozwiązaniu problemu:

1. Sprawdź zgodność pamięci RAM: Upewnij się, że nowa pamięć RAM jest w pełni kompatybilna z Twoim laptopem. Możesz to sprawdzić w Lenovo Product Specifications Reference (PSREF).

2. Pobierz najnowsze aktualizacje: Upewnij się, że pobierasz najnowsze wersje BIOS i sterowników bezpośrednio ze strony Lenovo Support. Czasami starsze wersje mogą powodować problemy z instalacją.

3. Użyj Lenovo Vantage: Zainstaluj i uruchom aplikację Lenovo Vantage, która pomoże Ci zaktualizować BIOS i sterowniki w prosty sposób.

4. Tryb awaryjny: Spróbuj zaktualizować BIOS w trybie awaryjnym systemu Windows. Czasami inne programy mogą zakłócać proces aktualizacji.

5. Reset BIOS: Jeśli aktualizacja nadal się nie powiedzie, spróbuj zresetować BIOS do ustawień fabrycznych. Możesz to zrobić, wchodząc do BIOS podczas uruchamiania komputera (zazwyczaj klawisz F2 lub DEL) i wybierając opcję "Load Setup Defaults".

6. Instrukcje wideo: Możesz również obejrzeć instrukcje wideo na kanale Lenovo Service Videos, które mogą pomóc w procesie aktualizacji. Możesz zerknąć też na wątek https://forums.lenovo.com/t5/Windows-10/mount-the-EFI-system-Partition-failed/m-p/5080856 mówiący o tym błędzie.

Jeśli powyższe kroki nie rozwiążą problemu, zalecam skontaktowanie się z naszym wsparciem technicznym poprzez Contact Lenovo Support lub zgłoszenie problemu przez Service Request.

Mam nadzieję, że te wskazówki pomogą rozwiązać Twój problem.

Pozdrawiam,

Anna

Specjalista ds. pomocy technicznej

Jesteśmy tutaj, aby pomóc w weryfikacji i rozwiązaniu problemu - pamiętaj, że zawsze możesz zgłosić sprawę do serwisu gwarancyjnego tutaj.
Odwiedź też stronę wyszukiwania gwarancji by sprawdzić status gwarancji lub zaktualizować ochronę gwarancyjną.
Znajdź oryginalne części i ulepszenia na stronie wyszukiwania części.
Pomógł Ci ktoś dzisiaj? Kliknij kciuk w górę poniżej aby mu podziękować!
Jeśli post okaże się pomocny i zawiera odpowiedź na Twoje pytanie, kliknij "oznacz jako rozwiązanie" !

0
0

Zidentyfikuj swoje urządzenie

OR

Nie chcesz podawać swojego numeru seryjnego? Możesz także Wyświetl według produktu

Problem został rozwiązany, czy potrzebujesz pomocy? Kliknij tutaj.