Społeczność Lenovo

Re: Smart Display 10 asystent w jez. polskim

Jaka jest procedura wlączenia języka polskiego na ekranie Smart Screen 10. Google Asystent używa język polski zarówno na ios i android, lecz na ekranie nie mogę tego wybrać. 

W maju na różnych portalach pojawiła się informacja o możliwości przełączenia na język polski. 
np.: https://www.telepolis.pl/wiadomosci/aplikacje-i-rozrywka/asystent-google-przemowil-po-polsku-na-inteligentnych-ekranach 

0
0

Dot.: Smart Display 10 asystent w jez. polskim

Cześć ,

Witaj w Społeczności!

Podobnie jak Ty, znalazłam informacje o dostępności języka polskiego na Smart Display, ale co ciekawe, na oficjalnej stronie wsparcia Google, wśród języków obsługiwanych przez Smart Display brakuje języka polskiego: https://support.google.com/assistant/answer/7394513

Skoro jednak ktoś uruchomił wersję polską, to znaczy, że powinno być to możliwe. Rozumiem, że próbowałeś już sposobu zmiany języka opisanego w linku powyżej?

Pozdrawiam,

Ala
Polish & Turkish Community Lead

EN: Welcome to the Community! If someone helped you today hit Like or accept a Solution!
Looking for information about Lenovo products?

PL: Witaj w Społeczności! Jeśli ktoś Ci dzisiaj pomógł, kliknij kciuk w górę lub zaakceptuj rozwiązanie!
Szukasz informacji o produktach Lenovo?

TR: Lenovo Topluluğuna hoş geldiniz! Bugün birisi size yardım ettiyse Beğen’e basın veya bir çözümü kabul edin!
Lenovo ürünleri hakkında bilgi mi arıyorsunuz?

0
0

Dziekuję za odpowiedz. Tak próbowałem wszystkich możliwych sposobów. Próbowałem konfiguracji zarówno z ios i android.

Dziwne to jest też o tyle, że podczas procesu konfiguracji caly proces jest po polsku (komunikaty na ekranie wyświetlane są w jęz polskim - google home app i google assistant tez jest po polsku) do praktycznie samego końca dopóki nie pojawia się komunikat o braku współpracy z jęz polskim. 

Czy Lenovo ma może jakąś radę?

0
0

Cześć ,

Wydaje mi się, że w tej sytuacji lepiej zgłosić się do Google. Smart Display jest wspólnym projektem Lenovo i Google, gdzie my zapewniamy sprzęt i wsparcie jesli chodzi o sprawy hardware'owe, a Google jest odpowiedzialne za oprogramowanie.

Odezwę się jeszcze w tej sprawie do kolegów, którzy mają większe doświadczenie jeśli chodzi o sprzęt Smart i dam znać w tym wątku jeśli uda mi sie coś ustalić :)

Pozdrawiam,

Ala

EN: Welcome to the Community! If someone helped you today hit Like or accept a Solution!

PL: Witaj w Społeczności! Jeśli ktoś Ci dzisiaj pomógł, kliknij kciuk w górę lub zaakceptuj rozwiązanie!

TR: Lenovo Topluluğuna hoş geldiniz! Bugün birisi size yardım ettiyse Beğen’e basın veya bir çözümü kabul edin!

0
0

Cześć ,

Rozmawiałam z kolegami na temat Asystenta Google i wspieranych języków. Wygląda na to, że niestety trzeba będzie jeszcze poczekać na polską wersję Asystenta... Język polski nie jest jeszcze oficjalnie wspierany. Jednak to, że niektórym użytkownikom udało się już uruchomić wersję polską wskazuje na to, że już niedługo powinna być ona oficjalnie dostępna :)

Warto sprawdzać najnowsze wiadomości od Google!

Pozdrawiam,

Ala

0
0

Zidentyfikuj swoje urządzenie

OR

Nie chcesz podawać swojego numeru seryjnego? Możesz także Wyświetl według produktu

Problem został rozwiązany, czy potrzebujesz pomocy? Kliknij tutaj.